Kaleva selvitti: Täl­lai­nen on Oulun tee­kult­tuu­ri – ­mu­kaan mahtuu muu­ta­kin kuin pus­si­tee­tä

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Jaakko Tai­val­oja tietää, miten tiu­kas­sa huu­me­nuo­ren leima on – siksi hän auttaa nyt muita

Kolumni: So­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei voi olla tabu jour­na­lis­mis­sa

Län­si-Suo­men me­ri­var­tios­ton ju­han­nuk­sen teh­tä­vä­mää­rä laski edel­lis­vuo­des­ta – ve­si­lii­ken­ne oli ajoit­tain erit­täin vil­kas­ta

Länsi-Suomen merivartiosto yhteistyökumppaneineen hoiti juhannuksena yhteensä 37 meripelastus- ja avustustehtävää ja tarjosi virka-apua muille viranomaisille yhteensä 22 kertaa.

Merivartiosto kiittelee tiedotteessaan, että hyvästä säästä huolimatta tehtävien yhteismäärä laski edellisvuoteen näin. Juhannuksena 2021 tehtävien yhteismäärä oli 49 + 32.

Vesiliikenne oli juhannuksena ajoittain erittäin vilkasta ja ihmisiä oli paljon myös mökeillä ja rannoilla.

Koko juhannuksen aikana suoritetuista meripelastustehtävistä kahdeksan luokiteltiin meripelastuksen hätätilanteiksi. Yksi näistä tapahtui Kalajoella, jossa perjantaina ankkuroidusta perämoottoriveneestä kadonnut kalastaja löytyi lauantaina hukkuneena.

Länsi-Suomen merivartioston mukaan huomattava osa meripelastus- ja avustustehtävistä johtui erilaisista teknisistä vioista. Vakavia meripelastustapahtumia ei alueella sattunut.

Vesiliikennevalvontaa suorittavat partiot tarkastivat juhannuksen aikana yhteensä 864 vesikulkuneuvoa. Huomautuksia annettiin 11 henkilölle ja maksullisia muistutuksia 30 henkilölle.

Puhallutuksia suoritettiin 665, joiden perusteella yhdeksää henkilöä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.