Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lämäri: Kärp­pien su­per­han­kin­ta Nick Ritchie ei tullut Suomeen jääh­dyt­te­le­mään, vaan haluaa juhlia ke­vääl­lä mes­ta­ruut­ta – "Tämä joukkue on yksi sarjan par­hais­ta"

Kuuntele Ritchien haastattelu jutun alla olevasta soittimesta.

Nick Ritchie
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski tarjoili seuran kannattajille ennenaikaisen joululahjan lauantaina, kun hän kertoi Radio Kalevan kiekkolähetyksessä joukkueen tuoreimmasta pelaajahankinnasta.

Edelliset kahdeksan kautta NHL:ssä pelannut Nick Ritchie vahvistaa Kärppien joukkuetta loppukauden ajan peräti 481 NHL-ottelun kokemuksella.

Mutta miksi NHL-uransa aikana yli 14,5 miljoonaa dollaria tienannut Ritchie valitsi seurakseen juuri Oulun Kärpät?

– Kävin kesällä läpi erilaisia vaihtoehtoja. Suomesta ja maan liigasta olin kuullut aiemmin vain hyvää. Kärpät tuntui hyvältä vaihtoehdolta, kun juttelin Mikon (Myllykoski) kanssa.

Ritchie kertoo Radio Kalevan haastattelussa, ettei hän ole asettanut itselleen henkilökohtaisia tavoitteita kuluvaa kautta varten. Urallaan mies mielii kuitenkin edelleen NHL-kaukaloihin.

– Fokukseni on tällä hetkellä vain tässä projektissa. Olen kuitenkin pelannut NHL:ssä niin pitkään, että en oikein tiedä muusta ennen kuin siirryin nyt tänne ja se on todella hyvä muutos minulle. Jossain kohtaa uskon kuitenkin pystyväni palaamaan NHL:ään.

Edellisen kerran 27-vuotias kanadalainen on juhlinut mestaruutta nykyisessä kotikaupungissaan Torontossa alkuvuodesta 2015, kun Ritchie pääsi tuulettamaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta Kanadan paidassa.

Ensi keväänä Ritchie haluaa palata mestaruuskantaan Oulussa.

– Tämä joukkue on yksi sarjan parhaista. Toivottavasti voin auttaa täällä joukkuettani olemaan paras, mies päättää.

Pääset kuuntelemaan Ritchien haastattelun alla olevasta soittimesta.