Yrittäminen: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lämäri: Kärp­pien puo­lus­ta­ja Joel Olk­ko­nen myön­tää, ett­ei­vät viikot ko­koon­pa­non ul­ko­puo­lel­la olleet help­po­ja – "Ihan re­hel­li­ses­ti sa­not­tu­na, on se ollut ras­kas­ta”

JŠŠkiekon SM Liigaa: KŠrpŠt - Koo Koo. Joel Olkkonen.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kärppien puolelta yksi torstaisen Ässät-ottelun onnistujista oli Joel Olkkonen, joka pelasi torstaina kauden 11. ottelunsa. Olkkonen nousi kokoonpanoon viime lauantain KalPa-otteluun, kun tšekkipuolustaja Martin Jandus joutui loukkaantuneiden listalle.

30-vuotias Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti myönsi Radio Kalevan haastattelussa, etteivät viikot pelaavan kokoonpanon ulkopuolella ole olleet helppoja.

– Ihan rehellisesti sanottuna, on se ollut raskasta, Olkkonen kertoi.

"Kun näin, että Ässien pelaaja lähtee sinne kiekkoon ja olin itse vähän myöhässä siinä, niin kyllä minä olin jo lukinnut sen vaihtoehdon, että nyt taklaan."
Joel Olkkonen

Olkkosella riitti torstaina kaukalossa näytön haluja, joista yhtenä osoituksena oli avauserän taklaus, jonka seurauksena Ässien Roope Talaja löysi itsensä Kärppien vaihtoaitiosta.

– Kun näin, että Ässien pelaaja lähtee sinne kiekkoon ja olin itse vähän myöhässä siinä, niin kyllä minä olin jo lukinnut sen vaihtoehdon, että nyt taklaan.

Pääset kuuntelemaan Olkkosen haastattelun alla olevasta soittimesta.

"Kovat ajat kuuluvat lätkään. Kyllä Ässien on oltava valmiita siihen, että välillä tulee vaikeita jaksoja ja niistä on tultava taistelemalla pois."
Jesse Joensuu
Porin Ässien kapteeni

Sensaatiomaisesti kautensa aloittanut Ässät käy läpi alkutalven suvantovaihetta. Tulokasvalmentaja Jere Härkälän johtama Ässät keikkui pitkään sarjataulukossa kuuden parhaan joukossa, mutta edellisestä kahdeksasta ottelustaan se on onnistunut raapimaan ainoastaan yhden voiton. Porilaisten sarjasijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs.

Ässien kapteeni Jesse Joensuu käsitteli porilaisten kolmannen perättäisen tappion rauhallisen analyyttisesti ja löysi joukkueestaan ylpeyden aihetta etenkin joukkueen hengestä.

– Päällimmäisenä mielessä on, että olen tosi tyytyväinen ja ylpeä siitä, mitä meillä on kopissa ja aitiossa, Joensuu aloitti.

36-vuotiaan Ässä-kapteenin olemuksesta välittyi, ettei joukkueella ole aihetta paniikkiin ja viittasi haastattelussa myös joukkueensa pelaajabudjettiin.

– Kovat ajat kuuluvat lätkään. Kyllä Ässien on oltava valmiita siihen, että välillä tulee vaikeita jaksoja ja niistä on tultava taistelemalla pois.

Pääset kuuntelemaan Joensuun haastattelun alla olevasta soittimesta.

Kärppien viikon toinen kotiottelu pelataan lauantaina Sportia vastaan. Ottelu käynnistyy klo 17.00 ja Radio Kalevan taajuuksilla ottelun ennakointi aloitetaan klo 16.00.