Energiatalous: Oulun Energia tar­vit­see lisää ener­gia­puu­ta - kysyntä kasvaa lä­hi­seu­dun en­si­har­ven­nus­puul­le

Kolumni: To­rin­ran­nan alue suo­ras­taan huutaa vielä yhtä korkeaa ra­ken­nus­ta

Tilaajille

Lä­hi­ruuas­ta pu­hu­taan nyt paljon, mutta ei edel­leen­kään liikaa, sanoo yrit­tä­jä, jonka kas­vi­huo­neel­ta Var­ja­kas­ta lähtee jää­sa­laat­tia ympäri vuoden Oulun alueen kaup­poi­hin

Lähiruokaa pureskellaan syyskuussa useiden teemapäivien ansiosta.

Harmaalan puutarhassa Oulunsalon Varjakassa jääsalaattia kasvaa kaikkiaan noin 25 000 ruukkua. Salaatit pakataan puutarhalla, ja yrittäjä Harri Tolvanen kuljettaa ne itse Oulun alueen kauppoihin.
Harmaalan puutarhassa Oulunsalon Varjakassa jääsalaattia kasvaa kaikkiaan noin 25 000 ruukkua. Salaatit pakataan puutarhalla, ja yrittäjä Harri Tolvanen kuljettaa ne itse Oulun alueen kauppoihin.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Miltä näyttää pöytä, jossa on noin 12 500 ruukkua jääsalaattia? Oulunsalolaisen Harmaalan puutarhan kasvihuoneen ovensuusta katsottuna se näyttää silmänkantamattomiin jatkuvalta vihreältä matolta. Mattoa reunustaa lisäksi noin 12 500 ruukkua eri vaiheessa olevia salaatintaimia.

Täältä Varjakasta salaattiruukkuja lähtee pakattuina arkipäivisin ympäri vuoden Oulun alueen K- ja S-ryhmän ruokakauppoihin. Osa jatkaa vähän pidemmälle Kemin, Tornion, Rovaniemen ja Raahen Prismoihin. Jonkin verran salaattia menee lisäksi lähialueen grilleille hampurilaisten väliin pistettäväksi.