Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­ju­nat voi­si­vat olla myös Oulun seudun tu­le­vai­suut­ta

Oulun seudun lähijunaliikenteen vaatima pysähdyspaikkarakentaminen ei olisi kohtuuttoman kallista. Matkustajien määrä on kysymysmerkki. Toisaalta tarjonta luo kysyntää, ja junayhteys ohjaisi myös asutuksen ja työpaikkojen sijoittumista.

Lähijunaliikenteen saannista Oulun seudulle on puhuttu vähintään ideatasolla vuosikymmenten ajan ilman että toteutus olisi ollut lähelläkään liikkeelle lähtöä.

Historian näkökulmasta kyse tosin olisi paikallisen junaliikenteen palauttamisesta. Oulun seudun lähiliikenteestä on jäänyt elämään jopa yksi ironinen sanontakin: "Tungosta kuin Tuiran asemalla, maitotonkka ja polliisi."

Viime vuosikymmeninä tehdyt avaukset, esiselvitykset ja vähän pitemmällekin viedyt selvitykset ovat törmänneet juuri siihen arvioon, että asemalaitureille ei todella saataisi riittävästi väkeä.

Uusin, parisen kuukautta sitten julkistettu selvitys Oulun seudun lähijunaliikenteestä on Väyläviraston tekemä. Oulun seudun arviointi on osa isompaa pakettia, jossa virasto on selvittänyt lähiliikenteen toteutuksen edellytyksiä seitsemällä kaupunkiseudulla.

Tiivis selvitys on tervetullut ja tarpeellinen, ja se toivottavasti antaa aineksia paikalliselle jatkokeskustelulle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.