Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Kuun­te­le te­ko­älys­tä kiin­nos­tu­neen You­tu­ben tut­ki­mus­mat­kai­li­jan Ville Mä­ki­pel­lon haas­tat­te­lu Radio Ka­le­vas­sa

Ville Mäkipelto Radio Kalevan vieraana
Ville Mäkipelto Radio Kalevan vieraana
Kuva: Tuukka Myllymäki

Tubettaja Ville Mäkipelto saapui Radio Kalevan Karjasillan sarastukseen kertomaan kiinnostuksestaan tekoälyteknologiaan. Mäkipelto on kuvannut kanavalleen videon, missä hän testaa ChatGPT:n toimintaa eri näkökulmista. Ouluun Mäkipelto oli saapunut Digillä kasvotusten -hankkeen kutsumana. Hän kävi luennoimassa tekoälystä ja sen suomista eri mahdollisuuksista.

Missä vaiheessa eri tekoälyt ovat tällä hetkellä? Miten käy eri alojen työpaikkojen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen kuuntelemalla tubettaja, psykologi, teologian tohtori Ville Mäkipellon haastattelun. Toimittajana on Radio Kalevan Tuukka Myllymäki.