Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

”Kun­tou­tu­mis­pol­kua­ni on ollut vii­toit­ta­mas­sa tois­ta­kym­men­tä sote-alan am­mat­ti­lais­ta” – mie­len­ter­veys­kun­tou­tu­ja kuor­mit­tuu, kun hoi­to­suh­teet ovat ly­hyt­ai­kai­sia ja yl­lät­tä­väs­ti kat­kei­le­via

Viime viikkoina on ollut esillä, miten terveyspalvelut tulisi järjestää kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. On esitelty muun muassa Tanskan omalääkärimallia, missä ideana on potilas-lääkärisuhteen jatkuvuus. Mielestäni sosiaali- ja terveysalalla jatkuvuus on kaiken laadun kulmakivi.

Olen ollut mielenterveys- ja aikuissosiaalityön palveluiden piirissä muutaman vuoden. Kuntoutumispolkuani on ollut viitoittamassa toistakymmentä sote-alan ammattilaista johtuen siitä, että eri palvelut tulevat eri sektoreilta, mutta ennen kaikkea siitä, että ammattilaiset ovat verrattain usein vaihtaneet toisiin tehtäviin.

Useamman kerran on käynyt niin, että kun ammattilaiset ovat vaihtuneet, minulle kuntoutujalle ei ole tullut asiasta tietoa työntekijältä itseltään. Se, että puhelinsoitto tulee viikkojen päästä toiselta työntekijältä sanoin: ”Sun oma työntekijä on vaihtanut toisiin tehtäviin”, on kuin märkä rätti kasvoille.

Sote-alan ammattilaiset ovat merkittäviä ihmisiä mielenterveyskuntoutujien elämässä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.