Jätehuolto: Pa­te­nie­men Pii­mä­pe­räl­lä tym­pään­nyt­tiin ai­nai­seen jä­te­au­to­ral­liin ja lä­he­tet­tiin tar­jous­pyyn­nöt alueen yh­tei­ses­tä jät­tei­den ke­ruus­ta

Kolumni: Toi­ve­ajat­te­lu vaivaa hal­li­tus­ta toi­sen­sa jäl­keen, ja siksi olemme nyt on­gel­mis­sa

Asuminen: Hiuk­ka­vaa­ra­lai­ses­sa pa­ri­ta­los­sa betoni yh­dis­tyy pas­tel­liin, moderni vin­ta­geen

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kun­ta­lai­sa­loi­te: Oulun ui­ma­hal­lin re­mont­ti vaa­ran­taa ve­si­la­jien har­ras­ta­mi­sen vuo­sik­si – ­Lin­nan­maan ui­ma­hal­li ei riitä kor­vaa­maan Rak­si­lan hallia

Oulun uimahalliin on suunniteltu remonttia sitten, kun Linnanmaan uimahalli on saatu valmiiksi.
Oulun uimahalliin on suunniteltu remonttia sitten, kun Linnanmaan uimahalli on saatu valmiiksi.
Kuva: Sanna Jarva

Oulun kaupunginvaltuustolle osoitettu kuntalaisaloite vaatii, että Raksilassa sijaitsevan Oulun uimahallin korvaavat tilat rakennetaan niin, ettei uimahallia tarvitse ottaa rakennusaikana pois käytöstä.

Kuntalaisaloite luovutetaan Oulun kaupunginvaltuustolle maanantaina puolenpäivän aikaan. Sen on allekirjoittanut 1060 henkilöä, joista lähes kaikki ovat oululaisia.

Oulun Linnanmaalle valmistuu vuonna 2024 uusi uimahalli. Raksilassa sijaitseva Oulun uimahalli remontoidaan sen jälkeen. Linnanmaan uimahallin on tarkoitus toimia korvaavana tilana Oulun uimahallin remontin ajan.

Aloitteen mukaan Linnanmaan uimahalli ei riitä korvaamaan Raksilan hallia. Uuden hallin kapasiteetti on puolet Raksilan hallin kapasiteetista.

Raksilan uimahalli on Suomen toiseksi suosituin uintiurheilukeskus. Siellä on vuosittain yli 600 000 kävijää.

Raksilan hallin rakenteet mahdollistavat monipuolisen harrastamisen. Syvässä altaassa harrastavat muun muassa uimahyppääjät, taitouimarit sekä vesi- ja uppopalloilijat. Linnanmaan halliin ei ole suunniteltu korkeaa tilaa ja syvää allasta.

– Linnanmaan uimahalli suuntautuu kuntoliikuntaan ja terveyden edistämiseen, aloitteessa todetaan.

Uimahalli on tärkeä myös kuntoilijoille. Aloitteen mukaan vesiliikunta on monelle ikäihmiselle ja liikuntarajoitteiselle tasa-arvioisin ja joskus ainoa mahdollinen liikuntamuoto.