Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pay­rit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kun­ta­lai­sa­loi­te: Oulun ui­ma­hal­lin re­mont­ti vaa­ran­taa ve­si­la­jien har­ras­ta­mi­sen vuo­sik­si – ­Lin­nan­maan ui­ma­hal­li ei riitä kor­vaa­maan Rak­si­lan hallia

Oulun uimahalliin on suunniteltu remonttia sitten, kun Linnanmaan uimahalli on saatu valmiiksi.
Oulun uimahalliin on suunniteltu remonttia sitten, kun Linnanmaan uimahalli on saatu valmiiksi.
Kuva: Sanna Jarva

Oulun kaupunginvaltuustolle osoitettu kuntalaisaloite vaatii, että Raksilassa sijaitsevan Oulun uimahallin korvaavat tilat rakennetaan niin, ettei uimahallia tarvitse ottaa rakennusaikana pois käytöstä.

Kuntalaisaloite luovutetaan Oulun kaupunginvaltuustolle maanantaina puolenpäivän aikaan. Sen on allekirjoittanut 1060 henkilöä, joista lähes kaikki ovat oululaisia.

Oulun Linnanmaalle valmistuu vuonna 2024 uusi uimahalli. Raksilassa sijaitseva Oulun uimahalli remontoidaan sen jälkeen. Linnanmaan uimahallin on tarkoitus toimia korvaavana tilana Oulun uimahallin remontin ajan.

Aloitteen mukaan Linnanmaan uimahalli ei riitä korvaamaan Raksilan hallia. Uuden hallin kapasiteetti on puolet Raksilan hallin kapasiteetista.

Raksilan uimahalli on Suomen toiseksi suosituin uintiurheilukeskus. Siellä on vuosittain yli 600 000 kävijää.

Raksilan hallin rakenteet mahdollistavat monipuolisen harrastamisen. Syvässä altaassa harrastavat muun muassa uimahyppääjät, taitouimarit sekä vesi- ja uppopalloilijat. Linnanmaan halliin ei ole suunniteltu korkeaa tilaa ja syvää allasta.

– Linnanmaan uimahalli suuntautuu kuntoliikuntaan ja terveyden edistämiseen, aloitteessa todetaan.

Uimahalli on tärkeä myös kuntoilijoille. Aloitteen mukaan vesiliikunta on monelle ikäihmiselle ja liikuntarajoitteiselle tasa-arvioisin ja joskus ainoa mahdollinen liikuntamuoto.