Suviseurat: Su­vi­seu­rat eivät olekaan Räys­kä­län ky­lä­kau­pal­le kul­ta­kai­vos

Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Kun­ta-ala antoi va­roi­tuk­sen kym­me­nen kau­pun­gin lakosta yh­täai­kaa tou­ko­kuus­sa – mukana myös Oulu ja Ro­va­nie­mi

Ammattiliitto JHL, Ammattiliitto Jyty ja Juko jättivät viikon lakkovaroituksen toukokuun alkuun, jos kunta-alan työehtokiistaan ei saada sopua.

Ammattiliitto JHL, Ammattiliitto Jyty ja Juko jättivät viikon lakkovaroituksen toukokuun alkuun, jos kunta-alan työehtokiistaan ei saada sopua.

Kunta-alan lakko järjestettäisiin yhtä aikaa kymmenessä kaupungissa 3.–9. toukokuuta ja mukana olisi yli 81 000 kuntapalkansaajaa.

Lakkokaupungit olisivat Oulu, Rovaniemi, Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Turku, Tampere, Jyväskylä ja Kuopio.

Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Lakkovaroituksen antaneet liitot ovat aikaisemmin lakkoilleet eri kaupungeissa pistelakkoina.

JHL, Jyty ja Juko ovat julistaneet aiemmin kunta-alalle pääkaupunkiseutua koskevan viikon lakon ajalle 3.–9. toukokuuta.  Alkuperäisen aikataulun mukaan lakon piti alkaa jo 19. huhtikuuta, mutta työministeri Tuula Haatainen (sd.) päätti siirtää lakkoa kahdella viikolla eteenpäin.

Lisäksi liitot ovat ilmoittaneet toistaiseksi jatkuvan ylityö- ja vuoronvaihtokielto 18. huhtikuuta alkaen.