Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kun Kojon Nuku pommiin sai Eu­ro­vii­suis­sa nolla pis­tet­tä, ko­ti­maan keikat menivät alta: "Minun olisi kai haluttu pyy­tä­vän nöy­räs­ti an­teek­si Suomen kan­sal­ta"

70 vuotta täyttävä Timo Kojo löysi soulin ja bluesin jo nuorella ikää. Vahvan tulkitsijan uraan mahtuu muun muassa Bulgarian listan ykkössija, yhteistyötä Elton Johnin kanssa ja mainosmusiikkia.

Nykyään Kojo esiintyy muun muassa firmojen tilaisuuksissa. Hän toimii myös ääninäyttelijänä Kalevi Louhivuoren tuoreella jazzkuunnelmalevyllä.
Nykyään Kojo esiintyy muun muassa firmojen tilaisuuksissa. Hän toimii myös ääninäyttelijänä Kalevi Louhivuoren tuoreella jazzkuunnelmalevyllä.
Kuva: Heikki Saukkomaa

– 1960-luvulla useimmat teini-ikäiset tapasivat kuunnella Beatlesia ja muuta rockia, mutta minä kiinnostuin bluesista ja soulista. Niiden rytmi ja alkukantaisuus liikuttivat minua syvältä, Timo Kojo kertoo.

Kojon – joka on samalla hänen artistinimensä – ykkössuosikkeja olivat muun muassa Billie Holiday, Bessie Smith, Mahalia Jackson ja Otis Redding.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.