Käräjäoikeus: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lo­jen sy­tyt­tä­jäk­si epäilty mies van­git­tiin Oulussa

Energiantuotanto: Ener­gia­jä­tit suun­nit­te­le­vat pump­pu­voi­ma­loi­ta tois­ten­sa naa­pu­riin Ke­mi­jär­vel­lä

Luitko jo tämän: Kah­dek­san kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ha­ke­vat­ko he Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuka kantaa vas­tuun, jos vas­tas­sa on joka kerta eri lää­kä­ri?

Pysyvät hoito- ja palvelusuhteet sote-alalla on konkreettinen keino tuottaa säästöjä ja varmistaa palvelujen laatu. Kun lääkäri tuntee potilaansa, hän hahmottaa kokonaistilanteen paremmin ja näin vältytään tarpeettomilta lisätutkimuksilta.

Vaihtuvat lääkärit kirjoittavat paljon lähetteitä ja tällainen voi johtaa ylihoitoon, mikä luonnollisesti nostaa kustannuksia.

Haasteena on lääkäreiden vaihtuvuus perusterveydenhuollossa sekä täyttämättömät terveyskeskusvirat. Erityisesti yleislääketieteen erikoislääkäreiden määrää pitäisi kyetä lisäämään. Kun ei saada päteviä hakijoita, joudutaan palkkaamaan kalliita keikkalääkäreitä tuplapalkalla.

Kotihoidossa ja muissa sosiaalipalveluissa on jatkuvuuteen myös panostettava. Jos ikääntyvän luona käy kuukauden aikana kymmeniä eri toimijoita, ei voida puhua hyvästä hoivasta.

Pysyvät asiakassuhteet mahdollistavat ajantasaisen toimintakyvyn muutoksen seuraamisen ja näin voidaan vähentää esimerkiksi kaatumisista johtuvaa tarpeetonta kärsimystä ja kustannusten kasvua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.