Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Kui­vas­jär­ven ui­ma­ran­nal­la ha­vait­tu run­saas­ti si­ni­le­vää – Ym­pä­ris­tö­toi­mi suo­sit­te­lee vält­tä­mään uimista

Kuivasjärven uimarannan vedessä on havaittu runsaasti syanobakteereita eli sinilevää, tiedottaa Oulun seudun ympäristötoimi. Uimaranta ei ole sinilevän vuoksi uimakiellossa.

Syanobakteerien määrä vedessä voi vaihdella nopeasti ja ne voivat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen. Yli puolet syanobakteeriesiintymistä on myrkyllisiä.

Ihmisten herkkyys saada oireita syanobakteereista vaihtelee tiedotteen mukaan. Syanobakteeripitoinen vesi voi aiheuttaa iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa tai kuumetta ja päänsärkyä, myös vähäisinä esiintyminä herkille.

Tiedotteessa suositellaan välttämään uimista runsaiden syanobakteeriesiintymien aikana tai käymään vähintään suihkussa uimisen jälkeen. Lapsia suositellaan pitämään pois rannasta, sillä veden joutuminen suuhun voi olla vaarallista.

Lue lisää: Mu­hok­sel­la kirk­ko­saa­ren ui­ma­ran­nal­la todettu run­saas­ti si­ni­le­vää tiis­tai­na– ym­pä­ris­tö­toi­mi muis­tut­taa seu­raa­maan tie­do­tus­ta ja vält­tä­mään uimista tar­vit­taes­sa

Pe­rä­me­rel­lä run­saas­ti si­ni­le­vää – syynä poik­keuk­sel­li­sen korkeat pin­ta­läm­pö­ti­lat