Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuinka käy ou­lu­lais­ten olo­huo­neel­le yk­si­tyis­tä­mis­huu­mas­sa?

Oulun kaupungin konsernihallinto on tänä keväänä taas kerran aloittanut suunnitelmat kaupungin ympäristöpalveluiden yksityistämisestä, ja samalla siis käytännössä Oulun Infran lakkauttamisesta.

Jatkossa kaikki ympäristönhoito ja rakentaminen kilpailutettaisiin ja ostettaisiin yksityisiltä yrityksiltä. Arviot tästä saatavista säästöistä ovat hyvinkin epävarmalla pohjalla, samoin kuin kilpailuttamisen onnistuminen näin laajassa ja monimutkaisessa kokonaisuudessa.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt ehkä kuitenkin tärkeämpi asia, eli mitä tulee käymään Oulun kaupunkiympäristölle ja lähiluonnolle. Oulussa on paljon valtavan hienoja ja ainutlaatuisia puistokohteita: on Ainolan puisto puroineen, ruusutarhoineen ja kaikille avoimine kasvihuoneineen; on viihtyisiä ja ekologisesti tärkeitä lähimetsiä muun muassa Hietasaaressa, Pikisaaressa ja Tuiranpuistossa; on useita hyvin hoidettuja puistoja ympäri kaupunkia ja lisäksi vielä ovat lukuisat kesäkukkaistutukset, jotka tuovat väriä katukuvaan.

"Oulun Infra kykenee omalla työvoimalla vastaamaan joustavasti myös erilaisiin kriittisiinkin erikoistilanteisiin, kuten esimerkiksi pari vuotta sitten myrskyn pyyhkäistessä keskustan yli ja kaataessa satoja puita."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.