Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kova huoli nuo­ris­ta – poliisi kes­kit­tää tänä vuonna lii­ken­ne­val­von­taa nuorten kuo­lon­ko­la­rien ja louk­kaan­tu­mis­ten es­tä­mi­seen

Virkavaltaa huolettavat erityisesti mopo- ja automiitit, joissa tyhmyys tiivistyy ja poliisia vastustetaan aktiivisesti. Puoliluvattomissa kokoontumisissa saattaa olla paikalla tuhatkin henkeä kerralla.

Mopomiitin kaltaisissa suljetun alueen tapahtumissa sallitaan myös pyörillä temppuilu ja kumin polttaminen. Arkistokuva laillisesti järjestetystä tapahtumasta.
Mopomiitin kaltaisissa suljetun alueen tapahtumissa sallitaan myös pyörillä temppuilu ja kumin polttaminen. Arkistokuva laillisesti järjestetystä tapahtumasta.

Poliisin liikennevalvonnalla on tänä vuonna tuttu, mutta yhä liiankin ajankohtainen teema: nuoret.

Tavoitteena on erityisesti vähentää nuorten liikennekuolemia ja vakavia loukkaantumisia. Nyt melkein 50 iältään 15–24-vuotiasta menehtyy erilaisissa kolareissa joka vuosi. Heidän määränsä on pysynyt käytännössä ennallaan jo toistakymmentä vuotta.

Nuorimmat ajokortti-ikäiset eli 18–24-vuotiaat ovat mukana joka kuudennessa moottoriajoneuvo-onnettomuudessa. Erityisessä vaarassa ovat juuri kortin saaneet 18–19-vuotiaat – he aiheuttavat peräti neljä kuudesta kuolonkolarista.

– Nuorten liikenneturvallisuuden myönteinen kehitys on pysähtynyt paikalleen, kiteyttää poliisiylitarkastaja Pasi Rissanen Poliisihallituksesta.

Hän muistuttaa ikävästä ilmiöstä: nuoren ylinopeus, päihteiden käyttö tai tieltä ulos suistuminen ovat usein seurauksia sellaisista juurisyistä, joihin ainakaan poliisi ei pysty riittävästi vaikuttamaan.

Puhalluksissa kiri päällä

Pasi Rissanen kertoi poliisin liikennevalvonnan suoritteista ja suunnitelmista Liikenneturvan tiedotusalan neuvottelukunnan jäsenille järjestetyssä tapaamisessa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.