Oys: Ke­sä­si­jais­ten määrä ja ke­sä­lo­ma-ajat ai­heut­ta­vat huolta OYSissa

Työelämä: Kai­vin­ko­ne­kus­ki Juho Pakasen työ­vi­deot roh­mua­vat mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja somessa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kou­lu­lai­set ke­rää­vät varoja lasten syö­pä­sää­tiöl­le Kou­lu­juok­sus­sa – ta­pah­tu­miin osal­lis­tu­nut eri maista jopa 245 000 kou­lu­lais­ta

Oulussa on järjestetty toukokuun aikana Team Rynkeby -säätiön järjestämiä koulujuoksutapahtumia. Tulevana perjantaina juoksutapahtuma järjestetään muun muassa Kellon ja Knuutilankankaan kouluilla.

Kaikkiaan tänä keväänä koulujuoksuun on Oulusta ja Pohjois-Suomesta ilmoittautunut yli 30 koulua ja päiväkotia. Koulujuoksun päätapahtuma on 6. toukokuuta.

Koulujuoksu on Pohjoismaiden suurin liikunta- ja hyväntekeväisyysjuoksu koululaisille. Koulujuoksuun osallistuvat lapset keräävät rahaa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle.

Ennen koulujuoksua oppilaat voivat hankkia mikrosponsoreita perheenjäsenistä, sukulaisista, ystävistä ja paikallisista yrittäjistä. Lahjoittajia pyydetään lahjoittamaan tietty summa kierrokselta tai kilometriltä, jonka oppilas juoksee tapahtumassa.

Tapahtumaan on osallistunut jopa 245 000 koululaista yhteensä 924 eri koulusta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.