Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kou­lu­kiu­saa­mi­nen ei aina ratkea – poh­jois­poh­jan­maa­lai­set perheet ker­to­vat ti­lan­teis­ta, joissa ovat ko­ke­neet jää­vän­sä yksin vas­tuu­seen kiu­saa­mi­sen lo­pet­ta­mi­ses­ta

Ongelmallisimpia tapauksia koulun näkökulmasta ovat ne, joissa kiusaajaksi epäillyn huoltajat ovat täysin välinpitämättömiä asian suhteen.

Oulu

Kolmas kerta toden sanoi. Pohjoispohjanmaalaisessa perheessä tuli mitta täyteen lasten koulussa kokemasta fyysisestä väkivallasta ja perhe otti lapset viikoksi pois koulusta kolmannen pahoinpitelytapauksen jälkeen.

– Lapset ovat pois koulusta niin kauan, kunnes saamme koululta näyttöä, että koulu tekee jotain tämän lopettamiseksi, lasten isä toteaa.

Perheen alakouluikäiset lapset ovat joutuneet heitä vanhemman oppilaan nipistelyn kohteeksi. Nipistely on ollut niin rajua, että lapset ovat olleet mustelmilla.  Perheen isä korostaa, että kyse on epäilyistä. Tapauksilla ei ole ollut aikuisia todistajia.

– Poliisi kuitenkin totesi, että näytöt ovat vahvat, isä kertoo.

Mustelmat ovat olleet selvästi nähtävillä ja nipistelyjen uhrit kertovat tapahtuneesta johdonmukaisesti samalla tavalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.