Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kos­ke­lan loisto on la­jis­saan ai­nut­laa­tui­nen – ­lä­hel­lä kau­pun­kia oleva me­ri­merk­ki, jonne pääsee maata pitkin jal­kai­sin

Nyt erikoinen pieni rakennus on uhanlainen: kaupunki päättää sen purkamisesta lähiaikoina.

Kari Pakarinen, Juha Ikonen ja Esa Uusikaupunki istuvat kalastusreppujensa päällä Rajahaudan lähellä kummallisen rakennuksen äärellä – pulkassa iso läjä kaloja, haukia ja norsseja.

– Olemme verkoilta tulossa. Tämä on meidän vakiopaikkamme: kun tulemme väsyksissä mereltä, pysähdymme aina tässä ja juomme kahvit, kertoo 40 vuotta lähistöllä kalastanut Pakarinen.

Erikoinen rakennus on Koskelan loisto, merimerkki, joka on tällä hetkellä uhanalainen. Helmikuussa perustettu Perämeren Pookit -yhdistys järjesti lauantaina tutustumisretken Koskelan loistolle. Paikalle sattuneiden kalastajien lisäksi paikalla olivat yhdistyksen puheenjohtaja Kari Blomster ja jäsen Erno Kuusela.

Loistotapahtumasta tiesi myös lähellä asuva Maarit Vainio. Hän tuli nyt kiinnostuksesta paikalle mutta käy usein kävelylenkeillä loiston alueella.

Loistoretkelle lauantaina osallistuivat Esa Uusikaupunki (vas.), Erno Kuusela, Kari Blomster, Kari Pakarinen ja Juha Ikonen. Pilkkirepuillaan istuvat kalamiehet pitävät Koskelan loiston edustaa kahvittelupaikkanaan.
Loistoretkelle lauantaina osallistuivat Esa Uusikaupunki (vas.),

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.