Ko­ro­na­po­ti­lai­den määrä kas­va­nut sai­raa­lois­sa, Poh­jois-Poh­jan­maal­la 37 uutta ko­ro­na­ta­paus­ta – ka­ran­tee­ni­käy­tän­nöt lie­ven­tyi­vät Ou­lus­sa­kin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi, että Suomessa on sairaalahoidossa 171 koronapotilasta. Tehohoidossa potilaita on 28.

Keskiviikosta sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on noussut 26:lla. Tehohoidossa olevien määrä on laskenut viidellä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidettavana yhdeksän koronapotilasta OYSin verkkosivujen mukaan.

Koko maassa todettiin perjantaina 325 uutta koronatartuntaa.
Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja raportoitiin 37, joista Oulussa oli 21.

Siikajoella uusia tartuntoja oli neljä, Nivalassa kolme ja Ylivieskassa kolme. Pudasjärvellä todettiin kaksi tartuntaa. Ii, Kalajoki, Kempele ja Raahe olivat yhden tartunnan paikkakuntia.

Pohjois-Pohjanmaalla 68,8 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kakkosrokotteen, ykkösrokote on 82,2 prosentilla.

Karanteeniin ei enää määrätä, jos altistuminen koronalle on tapahtunut esimerkiksi koulussa, päiväkodissa tai ulkona

Oulun kaupunki tiedotti perjantaina, että karanteeniin ei enää määrätä, jos altistuminen koronalle on tapahtunut esimerkiksi koulussa, päiväkodissa tai ulkona.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri linjasi tiistaina, että karanteeniin johtavaa altistumista ei katsota tapahtuneeksi, jos altistuminen on tapahtunut ulkotiloissa, koulussa ja muissa opinnoissa, päiväkodeissa, joukkueharrastuksissa ja pääosassa työpaikka-altistuksia.

Jos edellä mainituissa paikoissa altistuu koronavirukselle, on syytä hakeutua näytteenottoon, jos saa koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

Uuden linjauksen taustalla on THL:n seurannan johtopäätökset, joiden mukaan vain pieni osa karanteeniin asetetuista koululaisista lopulta sairastuu koronaan. Lapsilla koronaviruksen aiheuttama tauti on yleensä myös lieväoireinen. Koronavirusinfektio vie lapsia sairaalahoitoon äärimmäisen harvoin.

Uutta linjausta perustellaan myös iäkkäiden ja riskiryhmien hyvällä rokotuskattavuudella Oulussa.

Päivitetty kello 13.07: Lisätty karanteenikäytännöistä kertova osuus.