Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Korona säi­käyt­ti tu­pa­koit­si­jat – lähes 10 000 suo­ma­lais­ta lo­pet­ta­nut sau­hut­te­lun vi­ruk­seen liit­ty­vien ter­veys­ris­kien vuoksi

Tupakointi on yksi koronavirukseen liittyvistä riskitekijöistä, mikä on lisännyt monen tupakoitsijan lopettamishaluja.
Tupakointi on yksi koronavirukseen liittyvistä riskitekijöistä, mikä on lisännyt monen tupakoitsijan lopettamishaluja.
Kuva: Ukko-Pekka Peura

Lähes 10 000 suomalaista on lopettanut tupakoinnin koronan terveysriskien vuoksi. Lisäksi 30 prosenttia tupakoivista on yrittänyt lopettaa samasta syystä. Tiedot käyvät ilmi Suomen ASH ry:n teettämästä tutkimuksesta.

Kyselytutkimuksen mukaan noin 50 000 suomalaista on lopettanut tupakoinnin viime kevään jälkeen ja joka viides kertoi tehneensä sen erityisesti koronan vuoksi.

– Muidenkin kohdalla tietoisuus koronauhasta on varmasti vaikuttanut näin suureen lopettamismäärään, Suomen ASH ry:n puheenjohtaja, professori Pekka Puska toteaa järjestön tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan tupakoivista 57 prosenttia haluaa lopettaa, mikä tarkoittaa noin 260 000:ta ihmistä.

Yli 2 000 tupakoitsijalle ja tupakoinnin lopettaneelle tehdyn kyselytutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Aineisto edustaa 18–79-vuotiasta väestöä, ja virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä.