Pääkirjoitus: Oulukin tar­vit­see mo­ni­toi­mia­ree­nan, mutta liial­li­nen vil­kui­lu Tam­pe­reen suun­taan voi johtaa yli­mi­toi­tet­tuun rat­kai­suun

Jääkiekko: Tors­tai­na Veini Veh­vi­läi­nen haluaa sy­ven­tää Kärp­pien ah­din­koa tor­ju­mal­la kaikki lau­kauk­set

Mielipiteet: Älä riko leik­ki­puis­to­ja, ra­hoil­la saisi keinuja ja tram­po­lii­ne­ja, toivoo 5. luok­ka­lai­set

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Korona säi­käyt­ti tu­pa­koit­si­jat – lähes 10 000 suo­ma­lais­ta lo­pet­ta­nut sau­hut­te­lun vi­ruk­seen liit­ty­vien ter­veys­ris­kien vuoksi

Tupakointi on yksi koronavirukseen liittyvistä riskitekijöistä, mikä on lisännyt monen tupakoitsijan lopettamishaluja.
Tupakointi on yksi koronavirukseen liittyvistä riskitekijöistä, mikä on lisännyt monen tupakoitsijan lopettamishaluja.
Kuva: Ukko-Pekka Peura

Lähes 10 000 suomalaista on lopettanut tupakoinnin koronan terveysriskien vuoksi. Lisäksi 30 prosenttia tupakoivista on yrittänyt lopettaa samasta syystä. Tiedot käyvät ilmi Suomen ASH ry:n teettämästä tutkimuksesta.

Kyselytutkimuksen mukaan noin 50 000 suomalaista on lopettanut tupakoinnin viime kevään jälkeen ja joka viides kertoi tehneensä sen erityisesti koronan vuoksi.

– Muidenkin kohdalla tietoisuus koronauhasta on varmasti vaikuttanut näin suureen lopettamismäärään, Suomen ASH ry:n puheenjohtaja, professori Pekka Puska toteaa järjestön tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan tupakoivista 57 prosenttia haluaa lopettaa, mikä tarkoittaa noin 260 000:ta ihmistä.

Yli 2 000 tupakoitsijalle ja tupakoinnin lopettaneelle tehdyn kyselytutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Aineisto edustaa 18–79-vuotiasta väestöä, ja virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä.