Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kon­tin­kan­kaan park­ki­pai­kat aina täynnä – asiak­kaat kart­ta­vat Re­ha­park­kia

OYSin rakennustyömaa ja kaupungin kiinteistöjen myynti tuoneet lisää autoja alueelle.

Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen aikarajoitetut asiakaspaikat ovat täynnä varhaisesta aamusta. Yhdeksi syyksi arvellaan sitä, että OYSin rakennustyömaalla työskentelevät parkkeeraavat sinne autojaan.
Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen aikarajoitetut asiakaspaikat ovat täynnä varhaisesta aamusta. Yhdeksi syyksi arvellaan sitä, että OYSin rakennustyömaalla työskentelevät parkkeeraavat sinne autojaan.
Kuva: Teija Soini

Miten aikarajoitetut pysäköintipaikat Oulun Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen pihalla voivat olla täynnä varhaisesta aamusta asti? Pihalla on asiakkaille noin 120 pysäköintipaikkaa, suurin osa kahden tunnin paikkoja, jokunen puolen tunnin paikka ja useita invapaikkoja. Kun hyvinvointikeskuksen asiakkaista vain osa tulee paikalle omalla autolla ja useimmat viipyvät tuskin tuntia pidemäpään, kapasiteetin olettaisi riittävän nykyistä paremmin.

Oulun kaupungin tila-asiantuntija Marjaana Haarala arvelee yhdeksi pysäköintiongelman syyksi OYSin rakennustyömaata, jossa on paljon työntekijöitä ja vähän parkkipaikkoja. Hyvinvointikeskuksen pysäköintialue houkuttaa, vaikka se on tarkoitettu asiakkaille.

Pysäköintitilanteeseen vaikuttaa myös se, että Oulun kaupunki on myynyt osan Kontinkankaan alueen kiinteistöistä ja myös näillä uusilla toimijoilla on pysäköintitarvetta omille henkilökunnilleen ja asiakkailleen.

Oulun kaupungin kiinteistömanageri Mikko Gussander ei ota kantaa siihen, kenen autoja hyvinvointikeskuksen asiakkaille tarkoitetuilla parkkipaikoilla on, kun niitä riittää heikosti asiakkaille.

– Tämä on todella haasteellinen paikka, kun alueella on nyt niin monta toimijaa, hän sanoo.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.