Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kol­mi­sen­kym­men­tä mar­jas­ta­jaa eksyy maas­toon Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa – katso po­lii­sin tärkeät neuvot, jotta et ole yksi heistä

Hillasato alkaa kypsyä ja marjastuskauden alkaminen näkyy Oulun poliisilaitoksen toiminnassa lisääntyneinä maastoetsintöinä.

Poliisin kokemuksen mukaan marjastaja usein eksyy siinä vaiheessa, kun hän aikoo vain käväistä lyhyen reissun pelkkä sanko mukanaan.
Poliisin kokemuksen mukaan marjastaja usein eksyy siinä vaiheessa, kun hän aikoo vain käväistä lyhyen reissun pelkkä sanko mukanaan.
Kuva: Petri Uutela

Hillasato alkaa kypsyä ja marjastuskauden alkaminen näkyy Oulun poliisilaitoksen toiminnassa lisääntyneinä maastoetsintöinä. Vuosittain keskimäärin kolmisenkymmentä marjastajaa eksyy maastoon Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Poliisin mukaan eksyneet marjastajat ovat usein hyvin kokeneita. Kokemus voi tuoda liiallisen varmuuden tunteen omasta jaksamisestaan ja osaamisestaan.

Usein marjastaja eksyy siinä vaiheessa, kun hän aikoo käväistä lyhyen reissun pelkkä sanko mukanaan, sitten jotain menee pieleen.

Poliisi antaa neuvoja, kuinka kaikenikäisten marjastajien on syytä varautua reissulle.

On tärkeää kertoa läheisille, minne on menossa marjaan  ja mihin jättää mahdollisen kulkuneuvon. Kerro myös, milloin olet suunnitellut palaavasi.

Marjaan on myös  järkevämpää lähteä jonkun kanssa kuin yksinään.

Hyvä vireystila helpottaa kartalla pysymistä, uupuneena järki ei juokse yhtä hyvin. Varsinkin helteessä ja raskaassa maastossa liikkuminen saattaa hyydyttää kovakuntoisenkin marjastajan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.