Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kolme Oulun vaa­li­pii­rin kan­sa­ne­dus­ta­jaa: Ve­nä­jä-kom­pen­saa­tioi­ta pitäisi myöntää myös Poh­jois-Poh­jan­maal­le Fen­no­voi­man kaa­tu­mi­sen vuoksi

Raahelainen kansanedustaja Hanna-Leena Mattila on mukana kolmikossa, joka esittää Hanhikivi-kompensaatiopakettia paikkaamaan kesken jääneen suurhankkeen aiheuttamaa elinvoimavajetta.
Raahelainen kansanedustaja Hanna-Leena Mattila on mukana kolmikossa, joka esittää Hanhikivi-kompensaatiopakettia paikkaamaan kesken jääneen suurhankkeen aiheuttamaa elinvoimavajetta.
Kuva: Vesa Joensuu

Keskustan kansanedustajat Hanna-Leena Mattila, Pekka Aittakumpu ja Mikko Kinnunen esittävät Venäjä-kompensaatioita Pohjois-Pohjanmaalle Fennovoiman nurin menneen Hanhikivi1-hankkeen johdosta. He tekivät esityksensä keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Porissa.

Kansanedustajat pitävät ensi vuoden budjettiin esitettyä Itä-Suomi-pakettia ymmärrettävänä tilanteessa, jossa normaali kanssakäyminen itänaapurin kanssa on päättynyt ja tilanne vaikuttaa itäisten maakuntien talous- ja työllisyystilanteeseen. Esitetyt toimet ovat yrityselämän tukemisesta eri koulutusasteita koskeviin lisäpaikkoihin.

Kansanedustajat esittävät, että budjettiin huomioidaan Itä-Suomi -pakettia vastaava Hanhikivi-kompensaatiopaketti, jossa erilaisilla yritys- ja koulutustoimilla paikataan kesken jääneen suurhankkeen aiheuttamaa elinvoimavajetta.

Pohjoisen kansanedustajat haluavat muistuttaa, että Venäjän käynnistämän Ukrainan sodan johdosta Pyhäjoen Hanhikivelle suunnitellun ydinvoimalan rakentaminen peruuntui. Hallitus ilmoitti, ettei se myönnä rakentamislupaa ydinvoimalalle tämän hallituskauden aikana, ja kansanedustajien mukaan alueella työskennelleet 400–500 työntekijää ovat jättäneet työmaan.

Kansanedustajat toteavat tiedotteessaan, että Fennovoiman hankkeeseen ehdittiin laittaa rahaa 1,5 miljardia euroa, mikä toi alueelle merkittävästi työtä ja toimeentuloa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.