Kolme nuorta kärähti rat­ti­juo­pu­muk­ses­ta Kai­nuus­sa ju­han­nus­päi­vä­nä

Kolme 2000-luvulla syntynyttä henkilöä jäi poliisille kiinni rattijuopumuksesta Kainuussa lauantaiaamuna, tiedottaa Oulun poliisi.

Varhain lauantaiaamuna viitostiellä Kontiomäessä poliisi kohtasi nuoren miehen. Mies puhalsi poliisin alkometriin 0,37 mg/l lukeman mikä on promilleiksi muunnettuna noin 0,78. Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa jäi poliisin haltuun.

Myös nuorta naista epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta Hyrynsalmen Ukkohallassa varhain lauantaiaamuna. Tehdessään liikennevalvontaa poliisi tavoitti naisen kuljettamassa henkilöautoa. Poliisi pysäytti naisen ja puhallutti hänet. Naisen puhallustulos oli 0,90 promillea.

Poliisi epäilee myös erästä toista nuorta miestä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Vuokatin Jäätiöntie-Käpykuja risteyksessä lauantaiaamuna. Mies puhalsi poliisin alkometriin 1,09 promillea.

Poliisille tuli ilmoitus ilman suojakypärää kaatuneesta moottoripyöräilijästä, joka oli loukkaantunut. Kuljettajan henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja ambulanssi toimitti miehen jatkotutkimuksiin sairaalaan.

Juttua muokattu 27.6. kello 9.46: Kontiomäen kuljettajan uloshengitysilmasta mitattiin 0,37 milligrammaa alkoholia litraa kohden. Kyse ei ole promilleista, kuten jutussa ensin kerrottiin.