Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ko­koo­muk­sen val­tuus­to­ryh­mä esittää Jarmo Hussoa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­jak­si

Jarmo Husso on kokoomuksen oululainen konkaripoliitikko. Arkistokuva.
Jarmo Husso on kokoomuksen oululainen konkaripoliitikko. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kokoomuksen valtuustoryhmä on päättänyt torstai-iltaisessa kokouksessaan esittää Jarmo Hussoa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

Nykyinen valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen valittiin eduskuntaan ja hän luopuu tämän myötä paikastaan.

– Jarmolla on vahva osaaminen kuntapolitiikasta ja hän tulee hoitamaan erinomaisesti tätä vaativaa tehtävää, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Pikkuaho kommentoi valintaa.

Kokoomuksen tiedotteen mukaan Husso nauttii Oulun kunnallisjärjestössä laajaa tukea ja järjestön valinta oli yksimielinen.

Husson valinta vaikuttaa myös muihin luottamustehtäviin. Valtuustoryhmä esittää Hussolta vapautuvaan kaupunginhallituksen paikkaan kolmannen kauden valtuutettua Mikko Merihaaraa.

Virallinen esitys paikkajaosta tehdään kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Husso on Oulun kaupunginhallituksen jäsen sekä Oulun kaupungin konsernijaoston varapuheenjohtaja. Hänet valittiin viime vuoden aluevaaleissa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon ja hän toimii myös sen tulevaisuuslautakunnan varapuheenjohtajana.

Husso on tullut Oulussa tunnetuksi vaatetusliike Pukumiehen toimitusjohtajana. Pukumies Oy myytiin osaksi Arinaa vuonna 1999. Se lopetti yritysrekisterin tietojen mukaan toimintansa vuonna 2021.

Uutista päivitetty kello 21.29. Täsmennetty Pukumies Oy:sta kertovaa kappaletta, sillä yritys on lopettanut toimintansa.