Häirintä: Oulun yli­opis­to aloit­taa sel­vi­tys­työn opis­ke­li­ja­edus­ta­jien koh­te­lus­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Koko län­ti­nen maailma haluaa rauhan Uk­rai­naan, mutta oi­keu­den­mu­kai­se­na

Ilkka Koskela kirjoituksessaan (Kaleva 2.3./Lukijalta) arvioi Kiinan rauhanesitystä Ukrainan sotaan turhan myönteisesti. Tosiasiassa tuo esitys taisi olla enemmän julkisuushakuinen kuin aidosti esittävä. Siitähän puuttui ensinnäkin perusasia, eli toteamus, että kyseessä on hyökkäyssota itsenäiseen valtioon sen valloittamistarkoituksessa. Edes sanaa sota ei Kiina maininnut, vaan puhui konfliktista. Ainoa hyväksyntää saanut maininta esityksessä taisi olla Ukrainan oikeus olla itsenäinen ja suvereeni valtio.

Näin ollen esitys on arvoton. Hyökkääjä Venäjäkin sen torjui jyrkästi, ja kautta maailman se on saanut vain vähän kannatusta. Tietenkään Yhdysvallatkaan ei sitä voinut hyväksyä. Mutta eiväthän nämä pidättyvät kannanotot tarkoita sotahaluja, kuten Koskela olettaa, vaan parempia lähtökohtia kestävälle rauhalle. Ettäkö USA ja Suomi eivät kannattaisi rauhaa, on absurdi väite. Koko läntinen maailma haluaa rauhan Ukrainaan, mutta oikeudenmukaisena.

Jotta oikeudenmukainen rauha Ukrainaan voitaisiin saavuttaa, ehdoton vaatimus on, että Venäjän on vedettävä joukkonsa pois Ukrainan valtion alueelta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.