Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kokenut ou­lu­lai­nen tur­val­li­suus­alan am­mat­ti­lai­nen on nähnyt Isoon Omenaan ver­rat­ta­via ti­lan­tei­ta aiem­min­kin – "Pumppu menee lo­pul­li­ses­ti tilt­tiin, ja asiakas kuolee käsiin"

Oululainen kokenut turvallisuusalan ammattilainen Jussi Peltola painottaa olevansa viimeaikaisista tapauksista mediatietojen varassa.

Teleskooppipatukka eli kansankielellä teleskooppipamppu, pippurisumute ja käsiraudat kuuluvat vartijoiden ja järjestyksenvalvojien perusvarustukseen.
Teleskooppipatukka eli kansankielellä teleskooppipamppu, pippurisumute ja käsiraudat kuuluvat vartijoiden ja järjestyksenvalvojien perusvarustukseen.
Kuva: Liubov Alekseeva

Koko turvallisuusalan katseet ovat olleet viime aikoina tiiviisti median suuntaan.

Ensin otsikot varasti kokonaisuus, jossa poliisi epäilee kuuden Avarn Securityn järjestyksenvalvojan syyllistyneen nöyryyttäviin, eriasteisiin pahoinpitelyihin.

Lauantaina esiin nousivat järkyttävät otsikot Ison Omenan tapauksesta, jossa kiinniotettu naishenkilö menehtyi.

Oululainen kokenut turvallisuusalan ammattilainen, New Flow Services Oy:n toimitusjohtaja Jussi Peltola painottaa, ettei tapausten välille pidä vetää yhtäläisyyksiä.

– Avarnin juttu on ihan omaa luokkaansa. Sitä ei voi selitellä millään tavalla, Peltola toteaa.

Peltola painottaa olevansa tapauksista mediatietojen varassa.

– Ison Omenan tapauksen suhteen ei voi tietää, oliko asiakkaalla päihdeongelmaa tai lääkitystä. Mutta tämmöisiä on ollut aiemminkin. Asiakas on ollut viittä vaille kuollut, kun hän on alkanut riehua. Pumppu menee lopullisesti tilttiin, ja asiakas kuolee käsiin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.