Ko­je­lau­ta­ka­me­raan tal­len­tu­nut ka­ta­ly­saat­to­ri­var­kau­den yritys auttoi po­lii­sia – ul­ko­maa­lai­set miehet teh­tai­li­vat var­kauk­sia viikon ajan Oulussa ja Lapissa

Oulun poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi katalysaattorivarkaussarjaan liittyen. Rikokset ovat tapahtuneet 22.–28. elokuuta Oulun ja Lapin alueilla. Kahta ulkomaalaistaustaista miestä epäillään yhteensä 13 omaisuusrikoksesta.

Miehet jäivät alun perin kiinni yleisöilmoituksen perusteella epäiltyinä varkauden yrityksestä ja esitutkinnassa poliisin omien tutkimusten myötä saatiin selvitettyä useita katalysaattorivarkauksia, joihin miesten epäillään syyllistyneen.

Miehet ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Yksi tapauksista on varkauden yritys, jossa epäilyt tallentuivat kojelautakameralle, tästä tallenteesta oli merkittävää apua esitutkinnassa.

Rikossarja on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi selvittää valtakunnallisesti katalysaattorivarkauksia ja yrittää vaikuttaa mahdollisuuksien mukaan tähän ilmiöön.

Lue myös: Rosvo vei kii­min­ki­läi­sen Eero He­lan­de­rin Mon­deos­ta ka­ta­ly­saat­to­rin työ­päi­vän aikana – Oulussa ta­pauk­set li­sään­ty­neet jyr­käs­ti, ka­ta­ly­saat­to­rei­ta on sahattu pois jopa auton koe­ajol­la