-

Kiu­saa­mi­nen sattuu aina

Pekka Homasen B-luokka-veistosinstallaation avulla myös koululuokat voivat työstää kiusaamistilanteita.

Pekka Homasen B-luokka-veistosinstallaation avulla myös koululuokat voivat työstää kiusaamistilanteita.

Tilaajille
Tilaajille

Tyhmä. Sattuu. Ei leikitä. Vaneriset kirjaimet sanoittavat koulukiusaamista. Taiteilija Pekka Homasen työhuoneella Oulun Hiukkavaarassa kirjaimet muodostavat kokonaisen teossarjan, johon kuuluu useita maalauksia ja veistoksia.

Ihmishahmot rakentuvat aakkosista: toisista löytyvät kaikki kirjaimet, toisista uupuu jotain, mikä tekee heistä haavoittuvaisempia, kiusaamiselle alttiita. Kuvien eläinhahmot ovat kuin apureita, jotka ovat valmiita täydentämään puuttuvia palasia.

Teema lähti liikkeelle Kiusatut-maalaussarjasta, jota Homanen teki vuosina 2017–2018. Sarja käsittelee kiusaamista työpaikoilla, kouluissa, perheissä ja muissa yhteisöissä. Aina se satuttaa, olipa sitten itse joutunut kiusatuksi, tuntenut jonkun, jota on kiusattu tai vain nähnyt sellaista tapahtuvan. Se on usein suunnitelmallista ja sillä pyritään alistamaan toista, heikommaksi koettua.

Pekka Homanen on halunnut kuvata kiusaamista eri kulmista. Hän esittelee teostaan Kiusaajan anatomia. Maalaustelineellä on sarjan tuorein, vielä keskeneräinen työ.
Pekka Homanen on halunnut kuvata kiusaamista eri kulmista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.