Ihmiset: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Vanhat kuvat: 2000-lu­vun hauskaa hiih­to­elä­mää Oulussa

Luitko jo tämän: Heidi joi itsensä niin hir­veään kän­niin, että heräsi Oulun sel­viä­mis­ase­mal­ta

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kiu­saa­mi­nen pakotti siir­ty­mään ko­ti­kou­luun – lasten it­se­tun­to, oman­ar­von­tun­to ja luot­ta­mus toisiin ih­mi­siin on todella al­hai­nen

Lehdissä on kirjoiteltu koulukiusaamisesta ja kotikoulusta. Hyvä, että nämä aiheet nousevat julkisuuteen. Haluamme tuoda julkiseksi oman kokemuksemme vakavasta koulukiusaamisesta, jonka seurauksena kiusaamista kokeneet lapset ovat siirtyneet kotikouluun.

Tapahtumat alkoivat jo yli kolme vuotta sitten, kun luokalle tuli uusi oppilas. Kiusaaminen alkoi vaivihkaa uuden oppilaan toimesta, emmekä me vanhemmat ymmärtäneet, kuinka vakavasta jutusta tässä loppujen lopuksi tulee olemaan kyse.

Luokassa tilanne ei kuulemma näkynyt päälle päin, joten siihen ei voitu puuttua. Vuosien aikana tilanteiden eskaloituessa tapahtumia selviteltiin, ja vanhemmat sekä opettaja koettivat tukea lapsia kaveruudessa. Valitettavasti näiden vuosien aikana kaikki tämän kaveripiirin lapset osallistuivat vuorollaan kiusaamiseen taitavan manipuloinnin seurauksena.

Kun omat lapsemme alkoivat reagoimaan kielteisesti koulunkäyntiin ja itseensä, havahduimme huomaamaan, kuinka suuressa roolissa kiusaaminen on.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.