Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

AirBNB: Oulussa uh­ka­sa­kot saaneet osak­keen­omis­ta­jat va­lit­ta­vat hal­lin­to-oi­keu­teen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ki­ris­ty­vä talous haastaa Oulun kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­vuot­ta, mutta pi­his­te­ly on toi­vot­ta­vas­ti ohi, kun juhla alkaa

Hintojen nousu on vetänyt Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 taloudellisia resursseja tiukalle. On kuitenkin järkevää pihistellä nyt ja panostaa täysillä varsinaiseen juhlavuoteen.

Kesäkuussa on kulunut kaksi vuotta siitä, kun Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026. Tuon jälkeen hintojen nousu on alkanut kiusallisesti kolautella Oulun ja sen 38 yhteistyökunnan suurhanketta.

Niinpä Oulu2026:n toiminnasta vastaava kulttuurisäätiö on päättänyt leikata kustannuksiaan peräti kolmanneksella tänä vuonna.

Onko kyseessä vakava isku kulttuurivuoden toteutukselle vai asia, jonka kanssa pystytään isommitta tuskitta elämään? Ilmeisesti – ja toivottavasti – jälkimmäinen.

Tätä huojennuttavaa viestiä välittää ainakin Oulu2026:n toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen. Hänen mukaansa samankokoista säästöä ei aiota toteuttaa joka vuonna. Taloutta tiukennetaan nyt, jotta rahaa on riittävästi käytössä kulttuuripääkaupungin toteutusaikana alkaen vuodesta 2025.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.