Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Kii­ree­tön ham­mas­hoi­to jatkuu Me­hi­läi­nen Län­si-Poh­ja Oy:ssä vasta elo­kuus­sa, mutta Kemi maksaa pal­ve­luis­ta täyttä hintaa – Me­hi­läi­nen Län­si-Poh­ja:  "Kemin kau­pun­gin kanssa on neu­vo­tel­tu pe­rus­ter­vey­den­huol­toa koskien ja saa­vu­tet­tu yh­tei­nen ym­mär­rys ja sopu."

Vastaava lääkäri harkitsee suun terveydenhuollon palveluiden keskeyttämistä. Hammaslääkärit velvoitettaisiin työskentelemään Kemin kaupungille. Mehiläinen Länsi-Pohjan Männistö: "Kemin kaupungin kanssa on neuvoteltu perusterveydenhuoltoa koskien ja saavutettu yhteinen ymmärrys ja sopu."Kemin vastaava lääkäri Kari S. Lankinen harkitsee vakavasti määräävänsä suun terveydenhuollon palvelut keskeytettäväksi ja velvoittavansa Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n hammaslääkärit työskentelemään Kemin kaupungille.

Lankisen mukaan palvelusopimukseen on kirjattu mahdollisuus tällaiseen menettelyyn. Hän on aiemminkin moittinut Mehiläinen Länsi-Pohjaa siitä, että vakituisten lääkärien määrä on romahtanut.

– Mehiläinen Länsi-Pohjan kanssa on nyt neuvoteltu viisi kuukautta eri asioista. Neuvottelut eivät ole johtaneet parannuksiin. Lankinen sanoo puhelimessa.

Lankisen aikeiden taustalla ovat suun terveydenhuollon laajat lomautukset Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:ssä, ja niistä seurannut kiireettömien hoitojen keskeyttäminen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.