Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kiin­teis­tö­pal­ve­lu­alan lakko olisi vai­kut­ta­nut myös Oulun kau­pun­gin toi­min­taan – ­työ­rii­das­sa saatiin sopu viime het­kel­lä

Kiinteistöpalvelualan lakko tulee näkymään erityisesti Oulun kaupungin kohteiden siivoamisessa. Kuvituskuva.
Kiinteistöpalvelualan lakko tulee näkymään erityisesti Oulun kaupungin kohteiden siivoamisessa. Kuvituskuva.
Kuva: Raisa Huttunen

Kiinteistöpalvelualan piti alkaa torstaina. Työriidassa saavutettiin kuitenkin sopu viime hetkellä, vain noin tuntia ennen lakon suunniteltua alkua.

Kolmipäiväisen lakon vaikutukset olisivat näkyneet myös Oulun kaupungin toiminnassa, kaupunki tiedotti.

Oulun kaupungin tilat ja palvelut, kuten esimerkiksi liikuntapaikat, koulut, kirjastot ja kulttuurilaitokset olisivat pysyneet auki lakosta huolimatta.

Lakko olisit tullut vaikuttamaan paikkojen puhtauteen merkittävästi, ja kohteita olisi jäänyt siivoamatta. Oulun uimahallit oltaisiin kuitenkin siivottu normaalisti.

Ateriapalveluihin lakko olisit vaikuttanut välillisesti ja esimerkiksi koulu- ja päiväkotiruokailussa oltaisiin jouduttu osin käyttämään kertakäyttöastioita.

Kiinteistönhoidon akuutit tehtävät esimerkiksi ulkoalueiden hoitoon liittyen oltaisiin pystytty pääosin hoitamaan. Erillisiin palvelupyyntöihin reagointi olisi tapahtunut viiveellä.

Yksittäisissä kohteissa lakolla olisi voinut olla vaikutusta aukioloaikoihin iltaisin ja viikonloppuna.

Lakon oli määrä kestää 30. maaliskuuta – 1. huhtikuuta välisen ajan.

Juttua muokattu 23.24: Työriidassa saavutettiin sopu myöhään keskiviikkona.