Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kiinan johdon ko­ro­na­po­li­tiik­ka ajautui um­pi­ku­jaan, josta sen on vaikea kas­von­sa säi­lyt­täen pe­ruut­taa

Mahtipontisen puoluekokouksen jälkeen Kiinan johtoa vastassa on kansan kasvava tyytymättömyys äärimmäisen tiukkaan koronalinjaan. Merkkejä johdon periksiannosta on nyt ilmassa.

Siinä missä muualla maailmassa koronaviruksen kanssa on opittu elämään ja tiukoista määräyksistä luovuttu, Kiinassa on viime kuukaudet eletty toista todellisuutta. Viruksen kierto on pyritty tukahduttamaan täydellisesti.

Taktiikka toimi pandemian alussa. Kohta jo kolme vuotta kestäneet ankarat koronasulut ja karanteenisäännöt sekä loputon testaaminen ovat kuitenkin jo ylittäneet monen kiinalaisen sietokyvyn.

Raivo purkautui viikko sitten kaduilla eri puolilla Kiinaa sen jälkeen kun Ürümqin kaupungissa Kiinan länsiosassa kymmenen ihmistä kuoli kerrostalopalossa. Tapauksesta levisi tieto, jonka mukaan asukkaat eivät päässeet pakoon talosta koronakaranteenimääräysten takia.

Vaikka Kiina on pyrkinyt sulkemaan tiedot tapahtumista sen rajojen sisälle, maailmalle levisi kuvia rajuista mielenosoituksista maan suurkaupungeissa.

Maan johdolle huolestuttavinta oli, että mielenosoittajat eivät huutaneet vain loppua koronarajoituksille vaan vaativat myös sananvapautta ja presidentti Xin lähtöä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.