Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kier­to­kaa­ri laa­jen­taa pois­to­teks­tii­lin ke­räys­tä: Uusia ke­räys­rul­la­koi­ta on viety kolmeen paik­kaan Oulussa ja Kem­pe­lee­seen

Poistotekstiiliä on aiemmin kerätty Ruskossa Oivapisteellä. Arkistokuva.
Poistotekstiiliä on aiemmin kerätty Ruskossa Oivapisteellä. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Pohjanheimo /arkisto

Kiertokaaren järjestämä poistotekstiilikeräys laajenee. Maanantaina 28. marraskuuta Kiertokaari on toimittanut poistotekstiilin keräysrullakoita neljään uuteen keräyspaikkaan.

Uuden keräyspaikat sijaitsevat Oulussa Kaakkurin Citymarketissa, Raksilassa Järkikirppiksellä, Limingantullissa kirpputori Vadelmatarhalla ja Kempeleessä kauppakeskus Zeppelinissä.

Lisäksi keräys jatkuu edelleen Oulussa Ruskon Oivapisteellä.

Keräysverkosto laajenee Kiertokaaren toimialueella vaiheittain. Keräyspaikkoja pyritään saamaan kattavasti joka puolelle toimialuetta.

Poistotekstiilin keräykseen voi tuoda tiiviisti suljettuun muovipussiin pakattuina pestyt ja kuivat loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit, kuten takit, housut, hameet, paidat, lakanat, verhot, pyyhkeet ja pöytäliinat.

Keräykseen ei saa laittaa alusvaatteita tai sukkia eikä likaisia, kosteita, haisevia tai tekstiilituholaisia sisältäviä tekstiilejä. Nämä kuuluvat polttokelpoiseen jätteeseen.

Keräykseen suositellaan tuomaan kerralla vain kohtuullisia määriä poistotekstiiliä, eli noin yhdestä neljään muovikassillista.

Poistotekstiilit lajitellaan Oulussa. Kiertokaaren tavoitteena on luoda tekstiiliekosysteemi, jossa suurin osa materiaalista jäisi käyttöön tai jalostettavaksi Oulun seudulle.

Kiertokaari huolehtii noin 280 000 asukkaan jätehuollosta ja -neuvonnasta Oulussa ja lähialueilla. Mukaan kuuluvat Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Raahe, Siikajoki ja Simo.