Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kes­ti­län kuo­lon­ko­la­ria tut­ki­taan lii­ken­ne­tur­val­li­suu­den vaa­ran­ta­mi­se­na ja kuo­le­man­tuot­ta­muk­si­na – po­lii­sin mukaan hen­ki­lö­au­ton kus­kil­la ei ollut ajo-oi­keut­ta

Kestilässä lauantaina tapahtunut liikenneonnettomuus vaati kahden vaalalaisen ja yhden oululaisen nuoren aikuisen hengen.
Kestilässä lauantaina tapahtunut liikenneonnettomuus vaati kahden vaalalaisen ja yhden oululaisen nuoren aikuisen hengen.
Kuva: Silja Poutiainen

Lauantaina 30. tammikuuta Kestilän Vaalantiellä tapahtuneen kolmen henkilön kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden tutkinta on edennyt, Oulun poliisilaitos kertoo. Henkilöautoa kuljettanut mies sekä kyydissä olleet nais- ja miesmatkustaja menehtyivät kolarissa.

Poliisi kertoo tiedotteessa tutkivansa onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena henkilöauton kuljettajan laiminlyötyä väistämisvelvollisuutensa, kahtena kuolemantuottamuksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Täysperävaunurekka ja henkilöauto törmäsivät yhteen aamukymmenen jälkeen Kestilässä Vaalantiellä. Poliisin mukaan henkilöauto oli tuntemattomasta syystä ajanut osin vastaantulevien kaistalla, mikä oli johtanut siihen, että autojen kuljettajanpuoleiset etukulmat törmäsivät toisiinsa.

Menehtyneistä kaksi oli Vaalasta ja yksi Oulusta. Täysperävaunurekan kuljettaja ei loukkaantunut törmäyksessä.

Henkilöauton kuljettajan ajokunnosta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta asiaa selvitetään oikeuskemiallisessa tutkimuksessa.

Tapahtuma-aikaan tie oli liukas ja luminen lumipyryn vuoksi. Tiellä ei ollut muuta liikennettä.