Kolumni
Tilaajille

Kes­kus­ta­kam­pus on nähtävä tu­le­vai­suu­des­ta käsin – tulevat in­ves­toin­nit ra­ken­ta­vat Oulusta enemmän kau­pun­kia

Raksilan tonttia koskeva varaus on kolmen merkittävän, elinvoimaa pohjoisessa lisäävän toimijan eli Osuuskauppa Arinan, Keskon ja Oulun yliopiston yhteinen hanke.

Oulun kaupunginvaltuusto ja yhdyskuntalautakunta pitivät tammikuun lopulla seminaarin koskien Raksilan alueen kehittämistä. Lisäksi helmikuussa on pidetty Raksilan ja Linnanmaan kehittämistä käsitteleviä keskustelutilaisuuksia, joita on voinut seurata verkossa ja joiden tallenteet löytyvät Mun Oulusta.

Tilaisuuksissa on kuultu paitsi Raksilan yhteisen suunnitteluvarauksen tehneitä, Osuuskauppa Arinaa, Keskoa ja Oulun yliopistoa, myös ylioppilaskunnan, opiskelija-asuntosäätiön, Technopoliksen, Pro Linnanmaan, Suomen yliopistokiinteistöjen, Kauppakamarin, Liikekeskuksen ja yritysten edustajien näkemyksiä siitä, millaisia vaikutuksia mahdollisella keskustakampuksella on koko Oulun ja erityisesti Raksilan ja Linnanmaan kehitykseen.