Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Kolumni
Tilaajille

Kes­kus­ta valitsi uuden pu­heen­joh­ta­jan, mutta sen kipuilu tuskin päättyy tähän

Annika Saarikolla on edessään isoja, ratkaistavia kysymyksiä. Perussuomalaisten vetovoima, keskustan hajaannus ja hallitusyhteistyön vaikeus takaavat, että työtä riittää, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Keskusta on valinnut puoluekokouksessaan Oulussa Annika Saarikon uudeksi puheenjohtajakseen. Valinta ei ollut yllätys, vaikka myös reilun vuoden keskustaa johtaneella Katri Kulmunilla oli vankat tukijoukkonsa etenkin pohjoisessa. Keskustan alamäki, Kulmunin ministeriuran nolohko loppu, puolueen hajaannus sekä Kulmunin ja Saarikon persoonat ajoivat keskustalaiset kokeilemaan vielä yhtä uutta korttia.

Keskustalaisten valinta kertoo paljon siitä, kuinka henkilöitynyttä politiikka nykyään on. Asiaosaamisen lisäksi etenkin puolueiden puheenjohtajilta vaaditaan henkilökohtaista karismaa sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.