Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­ta pal­ve­lee isän­maa­ta op­po­si­tios­sa – puo­lueen tulee nyt kir­kas­taa lin­jan­sa

Isänmaan edun ajamisen tulee olla poliitikon ja puolueen tärkein tavoite. Keskustan tavoitteena eduskuntavaaleissa oli riittävä luottamus hallitusvastuun kantamista varten. Vaaleissa keskusta kuitenkin koki historiallisen vaalitappion.

Vaalit osoittivat nyt muut puolueet kuin keskustan hallitusvastuuseen. Nyt on vaalivoittajien lunastettava lupauksensa Suomen kansalle. Heille kansa antoi vaalissa suuren luottamuksen, ja heidän omasta toiminnastaan riippuu, miten he saavat neuvoteltua ja tehtyä kompromisseja. Vaalituloksen pohjalta Suomeen saadaan joka tapauksessa hallitus kokoon useammallakin eri tavalla ilman keskustaa.

Keskusta pitää nyt lupauksensa, sillä ennen vaaleja kerroimme hallitukseen menon edellyttävän vähintään yhtä hyvää tulosta kuin viime eduskuntavaaleissa. Jäimme siitä nyt kauas taakse. Tulos on puolueen heikoin itsenäisen Suomen aikana.

Keskusta oli oppositiossa viimeksi vuosina 2011–2015 perussuomalaisten kanssa. Oppositiossa keskusta ei ole osa jotain blokkia, vaan voi tehdä täysin itsenäistä, keskustalaisesta arvomaailmasta lähtevää politiikkaa. Oppositio voi kirittää hallitusta tekemään mahdollisimman hyviä esityksiä ja korjaamaan niitä tarvittaessa. Keskusta tulee tukemaan sellaisia hallituksen esityksiä, jotka ovat Suomen edun mukaisia.

Keskusta ei ole häviämässä mihinkään. Maalaisliitto-keskustaa on Suomessa tarvittu yli sadan vuoden ajan. Keskusta on kantanut vastuuta erilaisissa hallituskokoonpanoissa. 2000-luvulla keskusta on toiminut pääministeripuolueena useammin kuin mikään muu puolue. Ei ole isänmaan etu, jos keskusta kuihtuu pois. Puolueen pitää nyt kerätä voimansa ja kirkastaa linjansa, jotta voimme jatkossakin rakentaa isänmaata parhaalla mahdollisella tavalla.

"Nyt on vaalivoittajien lunastettava lupauksensa Suomen kansalle."

Keskustan erottaa muista suomalaisista puolueista ja poliittisista voimista se, että keskusta kantaa huolta koko Suomesta ja ajaa hajautettua yhteiskuntaa, jossa koko maan voimavarat saadaan parhaaseen mahdolliseen käyttöön.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.