Kes­ki­vii­kol­le en­nus­tet­tu syys­myrs­ky siirtää Lipon ottelun tors­tail­le – "En­nus­te­tut sääolot vai­kut­ta­vat todella poik­keuk­sel­li­sil­ta"

Lipon ja Haminan välinen miesten Ykköspesiksen loppuottelusarja jatkuu torstaina.
Lipon ja Haminan välinen miesten Ykköspesiksen loppuottelusarja jatkuu torstaina.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen/Arkisto

Pesäpalloliitto, Oulun Lippo ja Haminan Palloilijat kokoustivat tiistaina puoliltapäivin keskiviikolle kaavaillun miesten Ykköspesiksen kolmannen loppuottelun kohtalosta ja päätyivät yksissä tuumin siirtämään koitoksen torstaille.

Keskiviikoksi Suomeen ennustettu syysmyrsky olisi tehnyt ottelusta arktisen kokemuksen niin pelaajille kuin katsojille. Jos ottelu venyisi pitkäksi, synkässä säässä valon riittävyys ei olisi taattua.

– Etukäteen tehtävät ottelusiirrot ovat harvinaisia yksittäistapauksia, mutta ennustetut keskiviikkoiltapäivän ja -illan sääolot Oulussa vaikuttavat todella poikkeuksellisilta. Runsas sade sekä syysiltojen hämäryys aiheuttavat haasteen erityisesti pitkän pelin turvalliselle läpiviennille. Päätös tehtiin jo nyt, jotta joukkueet voivat varautua hyvissä ajoin tulevaan – Lippo ottelujärjestelyjä ja liki 600 kilometrin päästä ottelupaikkakunnalle saapuva Hamina matkustamista ajatellen, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa liiton tiedotteessa.

Ykköspesiksen kolmas loppuottelu pelataan Raksilassa torstaina kello 16 alkaen. Neljäs loppuottelu on ohjelmassa lauantaina Haminassa ja mahdollinen viides, ratkaiseva finaali sunnuntaina Oulussa.

Loppuottelusarjan voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2021.