Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kes­ki­suur­ten yri­tys­ten kasvu on vaa­ras­sa kaatua di­gi­ke­hi­tyk­sen haas­tei­siin

Pohjois-Pohjanmaan pk-yritykset ovat hankalassa tilanteessa liiketoiminnan digitalisoituessa. Erityisesti keskisuuret yritykset, jotka ovat onnistuneet kasvamaan jo satoihin työntekijöihin; it-osaajien houkuttelu on vaikeaa, toiminta monimutkaista, mutta muskelit eivät ole samalla tasolla suurempien kilpailijoiden kanssa.

Kevään yrittäjäbarometrissä Pohjois-Pohjanmaan pk-yrityksistä noin 64 prosenttia ilmoitti, että työvoiman saatavuus rajoittaa kasvua tai jopa estää sen. Samalla yritykset näkevät kasvumahdollisuuksia.

Esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemisessä joka neljäs Oulun seudun yritys näki tilaa teknologisten ratkaisuiden kehittämiselle. Koko maassa sama luku oli 34 prosenttia. Herääkin kysymys, miten pk-yritykset aikovat saavuttaa tavoitteitaan, jos resurssit uupuvat.

"Kevään yrittäjäbarometrissä Pohjois-Pohjanmaan pk-yrityksistä noin 64 prosenttia ilmoitti, että työvoiman saatavuus rajoittaa kasvua tai jopa estää sen."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.