Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Kesän tu­ris­ti­kau­si lä­hes­tyy, mutta pys­tyy­kö Oulu ma­joit­ta­maan tu­li­jat? – Airbnb-toi­min­taa suit­si­taan samaan aikaan kun ho­tel­lien käyt­tö­as­teet hui­te­le­vat pil­vis­sä

Airbnb-asuntojen vuokraustoiminnassa törmäävät ihmisten erilaiset tarpeet ja oikeudet. Lainsäätäjän olisikin nyt korkea aika laittaa pelisäännöt kuntoon.

Yhteiskunnat muodostuvat löyhästä liitosta yksilöitä, joilla on tarpeita: haluamme elää, iloita, rakastaa, sivistyä. Moni myös haluaa vaurastua. Järjestelmämme on rakennettu siten, että niin kauan kuin ihmisten tarpeet eivät ajaudu liian jyrkästi törmäyskurssille, homma toimii.

Useimmiten kiistojen taustalla ovat viranomaistoiminnan eli oikeudellisen sääntelyn ja yksilön vapauksien ja perusoikeuksien hankauspisteet. Erityisen nihkeästi kaltaisemme länsimainen talousliberaali markkinatalous suhtautuu siihen, jos viranomaiset ryhtyvät rajoittamaan yrittämistä ja liiketoimintaa.

Kaleva käsitteli vuoden vaihteen tienoilla useassa eri jutussa Airbnb-vuokrauksen kiemuroita. Lyhytaikaisessa asunnon vuokraamisessa törmäävät eri tahojen tarpeet klassisella tavalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.