Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kesä tulee, Oulun to­rin­ran­ta sump­puun­tuu – kevyen lii­ken­teen on­gel­mat rat­kais­ta­va

Oululainen maineteko, tähän mennessä 11 kilometriä pyöräilybaanaa, tekee arkiliikkumisesta pääosin turvallista, tehokasta, helppoa ja tasaista. Kaistamme viestivät myös siitä, että haluamme olla kestävän kehityksen ja vihreän liikenteen kaupunki.

Lisäksi reitistö halkoo kauneinta täkäläistä merimaisemaa. Kulutus onkin niin kovaa, että torin kohdalla puna-asfaltti alkaa olla heikossa hapessa.

Torinrannan kesäinen sumppu on kuitenkin täyttä todellisuutta ja ratkaisematta kevyen liikenteen näkökulmasta. Kapeasta kaistaleesta on tullut käyttäjälleen raskasta liikennettä, kun tiheässä pyörivät kaikki eli jalankulkijat, koirantaluttajat, pyöräilijät ja suuntaansa hakevat turistit. Viattomia eivät ole pyöräilijätkään, joista monen vauhti on sumppuun suhteutettuna kohtuuton.

Viisain väistää onnettomuuksia ja laskee verenpainettaan kiertämällä muualta. Samalla pyöräilijä menettää maisemassa ja mahdollisesti reitin suoruudessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.