Kerttu Nis­ka­nen oli Rukalla kuudes, vaikka pettyi hiih­toon­sa – Krista Pär­mä­kos­ki romahti ulos pis­teil­tä, eikä to­den­nä­köi­ses­ti kil­pai­le enää sun­nun­tai­na

Kuusamo
Kerttu Niskanen oli suomalaisnaisista parhaassa vauhdissa Rukalla lauantaina.
Kerttu Niskanen oli suomalaisnaisista parhaassa vauhdissa Rukalla lauantaina.
Kuva: Mikko Halvari

Suomen naishiihtäjien hierarkiassa järjestys on vaihtunut alkutalven aikana. Kerttu Niskanen oli lauantaina Rukalla kymmenen kilometrin perinteisen väliaikalähtökilpailussa kuudes. Kyseessä on Niskasen paras sijoitus Rukalla vuosikausiin.

Aikaero kisan voittaneeseen Therese Johaugiin oli noin 45 sekuntia ja kolmanneksi sijoittuneeseen Ebba Anderssoniin 19 sekuntia.

– On täällä enemmänkin hävitty kärkeen. Ero palkintopallille ei ole niin paha kuin voisi olla, koska hiihdosta ei jäänyt mikään superhyvä tunne, Niskanen puhalteli.

Niskasen odotukset lauantaille olivat korkeammalla.

– Toki se kertoo kunnosta, että pystyn menemään tuota vauhtia, vaikka hiihto ei tunnu hyvältä. Pitää olla tyytyväinen, koska monesti on mennyt huonomminkin maailmancupin avauksessa. Uskon, että vauhti paranee kisojen kautta, Niskanen kertoi.

Pitkään suomalaisen naishiihdon soihdunkantajana toiminut Krista Pärmäkoski romahti ulos pistesijoilta. Pärmäkoski oli vasta 33:s, eikä todennäköisesti aio hiihtää Rukalla enää sunnuntaina.

Kolminkertaisen olympiamitalistin alkukauden vireeseen on vaikuttanut lokakuun loppupuolella tullut virusinfektio, minkä vuoksi hän piti harjoittelusta kahden viikon totaalitauon. Pärmäkoski on pystynyt harjoittelemaan kevyesti vasta parisen viikkoa.

– Kyllä se vain näkyy, että kunto laskee, kun en ole käytännössä treenannut viiteen viikkoon. Olo on samanlainen kuin keväällä lepojakson jälkeen, kun aletaan tehdä tehoharjoituksia, Pärmäkoski kommentoi.

Suomalaisista Niskasen lisäksi pisteille ylsivät Jasmi Joensuu (23:s,), Laura Mononen (25:s) ja Johanna Matintalo (30:s).