Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kem­pe­leen ko­ro­na­ti­lan­ne on ruuh­kaut­ta­nut ter­veys­kes­kuk­sen ja ko­ro­na­tes­tauk­sen – ­Kir­kon­ky­län koulun 4.–9. luokan op­pi­laat etä­ope­tuk­seen

Kempeleen koronatilanne on ruuhkauttanut paikkakunnan terveyskeskuksen. Kempeleen kunta kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Terveyskeskuksen puhelinpalvelu, koronanäytteenotto ja terveyskeskuksen vastaanotto ovat ruuhkautuneet. Asiaan on haettu helpotusta lisäämällä koronatestien kapasiteettia yhteistyösopimuksella Pihlajalinnan kanssa.

Maanantaina THL raportoi Kempeleeseen 14 uutta koronatartuntaa.

Kempeleen kunnan mukaan tartuntojen määrä on ollut kasvussa. Koronatartunnat leviävät erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa.

Kempele päätti sunnuntaina siirtää Kirkonkylän koulun 4.–9. luokkalaiset oppilaat etäopetukseen täksi viikoksi. Taustalla on koulussa laajaksi kasvanut tartuntaryväs.

Etäkoulussa olevia oppilaita suositellaan välttämään kaikkia tarpeettomia kodin ulkopuolisia kontakteja etäkoulun ajan.

Kaleva kertoi perjantaina, että Kempeleessä oli tuolloin karanteenissa toista sataa koululaista tai koulun henkilökuntaan kuuluvaa.