Kiitos kutsusta Timo Lappi, kirjoituksessasi (Kaleva 24.11./Lukijalta) kehittämään yhdessä ravintola-alaa.
Me pamilaiset, ja aktiivit varsinkin, olemme halukkaita kehittämään alaamme. Teemme kyllä omaa vaikutustyötämme tahoillamme, mutta jos todella haluatte meidät mukaan, niin tässä muutama kohta, josta voidaan aloittaa.
Ensiksi ottakaa jokaiseen ravintola-alan yrityksen hallintoon henkilöstön edustus. Sitä olisi hyvä aloittaa, silloin yritys saa aitoa tietoa suorittavan työn tasolta.
Toiseksi, kouluttakaa yrittäjiä ja ravintoloissa työskenteleviä esimiehiä. Valitettavan suuressa osassa törmää heikkoon esimiestyöhön. Panostuksella tähän opitaan esimerkiksi tekemään inhimillistä työvuorosuunnittelua.
Myös veto- ja pitovoimahankkeenne saisi aitoa sisältöä ottamalla mukaan kauppakamarin edustajan sijaan ravintola-alan työntekijäedustuksen.