Kau­pun­gin­joh­ta­ja Laa­ja­la: Myön­teis­tä, että in­ves­toin­ti to­teu­tuu ja erit­täin ikävää, että tulee ir­ti­sa­no­mi­sia – vakava asia Oululle ja alueel­le

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo, että Stora Enson, te-toimiston, ely-keskuksen, Business Oulun ja kaupungin kesken on pohdittu, millä tavalla käynnistetään työllistymistä ja uudelleenkoulutusta koskevia palveluita.

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo, että yhtiön, te-toimiston, ely-keskuksen, Business Oulun ja kaupungin kesken on pohdittu, millä tavalla käynnistetään työllistymistä ja uudelleenkoulutusta koskevia palveluita.
Kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo, että yhtiön, te-toimiston, ely-keskuksen, Business Oulun ja kaupungin kesken on pohdittu, millä tavalla käynnistetään työllistymistä ja uudelleenkoulutusta koskevia palveluita.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Stora Enso kertoi tiistaina aamulla, että se irtisanoo Oulun tehtaaltaan 365 henkilöä. Samalla yhtiö kertoi investointipäätöksestä, jonka suuruus on 350 miljoonaa euroa. Päätöksen myötä Oulun paperitehdas muutetaan pakkauskartonkitehtaaksi. 

– Iso investointi ja merkityksellinen. Tuotannon muuttamisella saadaan tuotanto ja tehdas säilymään Oulussa. Uskon - ja kaupungillakin on sellainen näkemys - että tämä oli kaikesta huolimatta tarpeellinen investointi, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kommentoi Kalevalle. 

Ratkaisulla on varjopuolensa. 

– Se on erittäin ikävä ja harmittava puoli ja henkilökunnan kannalta ikävä asia, että tulee irtisanomisia ja ihmisiä jää työttömäksi, Laajala kommentoi. 

Lue myös: Stora Enson työntekijät kuulivat aamulla irtisanomispäätöksestä – "Tunnelma oli erittäin hiljainen ja apea"

Hän sanoo, että kyse on vakavasta asiasta sekä Oululle että koko alueen taloudelle. 

Laajala kertoo, että yhtiön, te-toimiston, ely-keskuksen, Business Oulun ja kaupungin kesken on pohdittu, millä tavalla käynnistetään työllistymistä ja uudelleenkoulutusta koskevia palveluita. Laajalan mukaan päätoimija asiassa on te-toimisto.

– Teemme asiassa yhteistyötä. Tarkoitus on tiedottaa asiasta heti, kun se on mahdollista.

Kaupunginjohtaja uskoo, että työttömäksi jääneiden työllistämiseen on mahdollisuuksia.

– Meillä oli Oulussa huhtikuussa yli 3000 työpaikkaa auki. Tietyistä osaajista on jo pula.

Lue myös: Ely-keskus ja te-toimisto tarjoavat tukitoimia Stora Ensolta ir­ti­sa­not­ta­vil­le