Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kau­pun­gin­hal­li­tus varasi po­lii­sil­le ja van­ki­lal­le paikan Rus­kon­se­läs­tä – alueen koko noin 15 heh­taa­ria

Oulun poliisilaitos toimii tällä hetkellä Hiukkavaarassa. Poliisin työntekijöitä on myös ainakin Linnanmaalla ja Oulun keskustassa.
Oulun poliisilaitos toimii tällä hetkellä Hiukkavaarassa. Poliisin työntekijöitä on myös ainakin Linnanmaalla ja Oulun keskustassa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunginhallitus päätti tiistaina varata Senaatti-kiinteistöille noin 15 hehtaarin alueen poliisin ja vankilan sijoittumista varten 31.12.2024 saakka. Alue sijaitsee Ruskonselän kaupunginosan korttelin 28 itäosassa.

Suunnittelun edetessä rajataan ja lohkotaan ensin alue poliisitaloa varten, ja alueesta tehdään maanvuokrasopimus. Tämän jälkeen käynnistetään asemakaavamuutos, jonka tavoitteena on varmistaa vankilan toimintojen sijoittuminen alueelle.

Poliisitalon edellyttämä maa-alue vuokrataan ensin pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella. Kun asemakaavamuutos on tullut voimaan, aluekokonaisuus myydään Senaatti-kiinteistöille.

Ensimmäisen vaiheen maanvuokrasopimus tehdään soveltaen kaupunginhallituksen liike- ja teollisuustonttien vuokraamisesta hyväksymän mallipohjan ehtoja.

Lopullinen kauppahinta määritetään asemakaavamuutoksen jälkeisen tontin tai tonttien rakennusoikeuksien perusteella.