Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kau­pun­gin­hal­li­tus päätti: Hal­lin­to-oi­keu­del­le esi­te­tään, että se hylkää Pa­te­nie­men Sa­han­tie 10:n kaa­vas­ta tehdyn va­li­tuk­sen

Sahantien alue liittyy Pateniemen sahayhdyskuntaan ja on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Tontin omistaa Temotek Oy.
Sahantien alue liittyy Pateniemen sahayhdyskuntaan ja on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Tontin omistaa Temotek Oy.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunki esittää Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle, että se hylkää Sahantie 10:n asemakaavan muutoksesta tehdyn valituksen. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaisessa kokouksessaan.

Kaleva kertoi sunnuntaina, että kaupunginhallitus esittää valituksen hylkäämistä. Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan antaa hallinto-oikeudelle lausunnon, jossa se esittää valituksen hylkäämistä. Lausunnon mukaan asemakaavan muutos täyttää lainsäädännön vaatimukset.

Pateniemen alueen asukkaat ovat valittaneet kaavamuutoksesta hallinto-oikeuteen. Valituksessa vaaditaan kaavapäätöksen kumoamista ja poistamista tai sen palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Valituksessa on vaadittu kaavapäätöksen kumoamista ja poistamista tai palauttamista uudelleen valmisteltavaksi.

Valittajien mukaan kaupunginvaltuuston viime maaliskuussa hyväksymä asemakaava on yleiskaavan sekä valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden vastainen. He katsovat, että hyväksytyllä asemakaavalla heikennetään rakennetun ympäristön ja luonnon ympäristöarvojen säilymistä.

Lue myös: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus esittää Sa­han­tien kaa­vas­ta tehdyn va­li­tuk­sen hyl­kää­mis­tä

Lue myös: Pateniemen asukasaktiivit vastustavat kaavamuutosta