Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kaup­pa­kes­kus Valkean Ke­sä­ka­dun va­lo­ku­va­näyt­te­lys­sä hoi­va­työn­te­ki­jät saavat kasvot – kos­ket­ta­vien ta­ri­noi­den toi­vo­taan li­sää­vän mo­ti­vaa­tio­ta ha­keu­tua alalle

27-vuotias helsinkiläinen medianomi Kaisa Löyskä on ottanut näyttelyn valokuvat. Kuva on otettu näyttelyn avajaisissa Helsingin rautatieasemalla.
27-vuotias helsinkiläinen medianomi Kaisa Löyskä on ottanut näyttelyn valokuvat. Kuva on otettu näyttelyn avajaisissa Helsingin rautatieasemalla.
Kuva: Eliana Raavo / Esperi

Asumispalveluiden tuottaja Esperi Caren valokuvanäyttely On ilo kohdata sinut on esillä kauppakeskus Valkean aulatilassa 24. helmikuuta saakka.

Valokuvanäyttelyssä nostetaan esiin hoiva-alan ammattilaisia kuvin ja sanoin.

Valokuvaaja Kaisa Löyskän kuvissa 18 hoitajaa kertoo omanlaistaan tarinaa hoitotyön iloista ja suruista.

Sosiaali- ja terveysalalle tarvitaan 200 000 uutta hoivatyön osaajaa vuoteen 2030 mennessä. Alalle hakevien määrä on kuitenkin vähentynyt.

Näyttelyn tavoitteena on nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta, kuitenkaan sitä kaunistelematta. Koskettavien tarinoiden toivotaan lisäävän motivaatiota hakeutua alalle.

Kuvissa esiintyvät henkilöt kuvattiin työssään Esperin kodeissa vuonna 2022 Haminassa, Helsingissä, Kouvolassa ja Porissa.

Valokuvaaja Kaisa Löyskän tekemät haastattelut on koonnut tarinoiksi Esperin viestintäpäällikkö Kaisu Lehtomaa-Digha.

Valkeasta näyttely siirtyy lähihoitajia kouluttavan OSAOn kampukselle, jossa se on esillä 17. maaliskuuta saakka. Näyttely oli esillä ensimmäistä kertaa Helsingin rautatieasemalla tammikuussa.