Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kaup­pa­kes­kus Val­keaan avataan uusi nuorten tila hiih­to­lo­ma­vii­kol­la, tila on auki maa­nan­tais­ta per­jan­tai­hin

Valkeaan avataan uusi nuorten oma tila, joka on auki maanantaista perjantaihin.
Valkeaan avataan uusi nuorten oma tila, joka on auki maanantaista perjantaihin.
Kuva: Teija Soini

Kauppakeskus Valkeaan avataan uusi nuorten oma tila hiihtolomaviikolla.

Nuorten tila on auki maanantaista perjantaihin. Maanantaista torstaihin ovet ovat auki kello 15–19.30 ja perjantaisin kello 15–21. Tila on tarkoitettu 13–29-vuotiaille.

Tilalla halutaan tarjota nuorille oma tapaamispaikka, josta löytyy tekemistä ja juttelukavereita. Tilassa järjestetään myös ohjattuja ryhmiä ja se mahdollistaa muun muassa taidenäyttelyiden järjestämisen nuorille.

Nuoret saavat itse kertoa toiveitaan tilojen ja toiminnan kehittämisestä. Ensimmäinen työpaja järjestetään 1. huhtikuuta. Lisäksi nuoret saavat keksiä tilalle nimen 7. maaliskuuta julkistettavassa nimikilpailussa. Uutta nimeä voi ehdottaa somessa @Valkeanuortentila.

Nuorten tilan toiminnasta vastaavat Oulun kaupungin ja ODL:n nuorisotyöntekijät. Tilan kustannuksista vastaavat yhdessä kauppakeskus Valkea, Osuuskauppa Arina, LähiTapiola Pohjoinen ja Oulun kaupunki.

Kauppakeskus Valkeassa toimi jo viime vuonna pop up -nuorisotila entisen Vallilan liiketiloissa. Tila suljettiin vuodenvaihteessa.